Annons

Annons

Annons

Annons

Besparingarna inom Tranås förskola

Insändare
Besparingarna i förskolan: Vi ställer oss bakom beslutet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

SD i Tranås försvarar beslutet att se över besparingarna inom förskolan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bild: Mats Olsson

Annons

Med anledning av artikeln i Tranås Tidning fredag, om besparingarna i förskolan, vill vi också försvara beslutet.

Sverigedemokraterna har också sagt ja till besparingarna på grund av en dyr verksamhet. Grundskolan har fått utstå stora besparingar som drabbat både elever och anställda hårt.

Annons

Annons

När allting nu tyder på att det blir svårt att nå en budget i balans under 2022 vore det konstigt att inte också se över förskolorna.

Vi har fullt förtroende för att förvaltningen gör allt som är möjligt för att använda förskolans budget så effektivt som möjligt. Så länge inte barn- och utbildningsnämnden totalt tillförs mer pengar är det en skyldighet för oss som sitter i nämnden att se till att budgeten hålls med de medel som är beviljade.

Vi i SD kommer aldrig att sitta i nämnden utan att försöka ta ansvar för ekonomin. Vi är ofta inte överens med ordförande Erik Nygårds (L), men i detta fallet tycker vi att han får utstå både för hård och delvis ogrundad kritik från en högljudd föräldragrupp.

Att nämnden haft en ordförande som hårt prioriterat saneringen av ekonomin har varit helt nödvändigt. Annars hade besparingar väntat i framtiden som fått nu lagda förslag att framstå som lindriga. Det slipper vi nu.

Thorbjörn Johansson (SD)

Hanna Forsell (SD)

Sverigedemokraterna Tranås

Annons

Annons

Till toppen av sidan