Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
”Vi är mycket måna om alla företag i Tranås kommun”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mikael Stenquist (S).

Bild: Emelie Makrill

Annons

Svenskt näringslivs ranking på 290 kommuner i landet är en bra fingervisning på hur näringslivsklimatet är ute i kommunerna.

Tranås kommun har länge pendlat upp och ned, men inte lyckats ta det stora klivet upp över målet att hamna på topp 20, men i den senaste rankningen klättrade Tranås kommun upp till 16:e plats och är näst bäst i regionen.

En av Tranås Socialdemokraters hjärtefrågor är jobben, därför är vi mycket måna om att företagen i hela Tranås kommun har bra förutsättningar att både hitta kompetens till sina rekryteringar och skapa möjligheter att kunna växa.

Annons

Annons

Kommunen och invånarna mår bra av att ha en egenförsörjning och att kunna vara delaktiga i samhällsbygget, därför strävar Socialdemokraterna efter att bli en bättre kommun för företagen.

Det är mycket anmärkningsvärt och olyckligt när Alliansen/SD röstar mot Socialdemokraternas förslag att höja målsättningen ytterligare från 16:e plats i Svenskt näringslivs rankning, vad signalerar detta ut till företagen?

Man är nöjd och vill inte sträva högre, något annat kan det inte vara när man säger så tydligt nej till förslaget i budget, att Tranås kommuns rankning på företagsklimat inte ska förbättras från dagens resultat.

Vi tror på vårt näringslivsbolag Tranås United och på deras ständiga jobb för att bli en bättre företagarkommun, det har alla nytta av.

Mikael Stenquist (S)

oppositionsråd med många år på verkstadsgolvet

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy