Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

SD-toppen Peter Lundgren döms för sexofredande

EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) döms av Göta hovrätt till 60 dagsböter för sexuellt ofredande mot en partikamrat. Lundgren döms mot sitt nekande. Han har tidigare friats av Jönköpings tingsrätt, men åklagaren överklagade.

Bild: Robert Eriksson

Annons

Åtalet gäller en händelse på ett hotellrum i samband med Sverigedemokraternas valkonferens 2018.

Enligt åklagaren drog Peter Lundgren ner en kvinnlig partikamrat i sitt knä, höll fast henne, förde in sina händer under hennes kläder och sade "ge mig en puss".

Den berörda kvinnan har sagt att åtalet gjorts mot hennes vilja.

Åklagaren har dock spelat upp ljudfiler från telefonsamtal, där den tidigare SD-politikern Kristina Winberg uppges prata med den drabbade kvinnan. Där hörs kvinnan säga att hon fick panik av Lundgrens agerande på hotellrummet.

Annons

Annons

Peter Lundgren och hans advokat Tor Åström har ifrågasatt om de ljudfiler som spelats upp av åklagaren är äkta och fullständiga.

Lundgren medgav i ett tidigt skede att han ofredat kvinnan, men backade sedan från detta. I hovrätten hänvisade Lundgren till att han befunnit sig i en "fullständigt förvirrad situation”, skriver Expressen.

Kristina Winberg petades från Sverigedemokraternas EU-vallista när det påstådda ofredandet blivit känt.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy