Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Insändare: Mer segregation i Tranås?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En insändarskribent reagerar på de överklaganden som inkommit mot planerade flerfamiljshus i Fröafall.

Bild: Jakob Hedberg

Annons

Jag blir förbannad och ledsen när jag läste i tidningen att flera överklagat bygglovet för nya flerfamiljshus i Fröafall.

Synpunkten om utfarter är fullt rimlig, men resten. Så fort det ska byggas flerbostadshus i de områden som många Tranåsbor anser som lite ”finare”, till exempel Norraby, Fröafall och Tostås, så ska det överklagas.

De officiella argumenten kan vara orörd natur, värdefulla ovanliga växter eller djur. Eller det bästa: vi fick ingen information. Men hallå, om man ska välja tomt till sitt drömhus så tar man väl själv reda på så mycket fakta som möjligt om detaljplanen, långsiktig kommunövergripande byggnation etcetera. Och väljer du att bygga eller köpa hus i en tätort kan du ju aldrig garanteras att du inte kommer att få fler och nya grannar.

Annons

Annons

Mer troligt är att de inofficiella argumenten är att: nej, nu flyttar det hit familjer med annan kulturell och etnisk bakgrund eller familjer från en annan samhällsklass (och det känns skrämmande). Och då sjunker värdet på våra villor, det kan bli otryggt att bo här.

Om alla ska kunna inkluderas i samhället så måste vi ju också kunna blanda villor och flerfamiljshus i alla områden i Tranås kommun, inte bara i de äldre områdena. Vi som bor i Ängaryd, Diplomaten och på Söder för att nämna några har inga problem med det.

Heja bygg- och miljönämnden som står för ett blandat boende i hela Tranås och inte segregation.

Katrin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy