Annons

Annons

Annons

Tranås

Glädje efter Tranås bästa placering någonsin– klättrar i ranking: ”Vi vill ju bli Sveriges bästa kommun”

På onsdagsmorgonen släppte Svenskt näringsliv sin årliga ranking av det lokala företagsklimatet och Tranås noterade sin bästa placering någonsin.

För första gången placerar sig Tranås i topp 20 bland Sveriges 290 kommuner.

Text

Tranås klättrar i rankingen av företagsklimatet till glädje för Tranås uniteds vd Pär-Anders Davidsson.

Bild: Jakob Hedberg

Annons

– Jättekul, fantastiskt glädjande, säger Pär-Anders Davidsson, vd på Tranås united.

Tranås har haft en väldigt hög och jämn nivå på sitt företagsklimat genom åren och hela tiden nosat på en topp 20-plats.

I år har Tranås klättrat sex placeringar från 22:a till 16:e plats bland Sveriges 290 kommuner. Förra året avancerade de elva placeringar från 33:e plats.

Annons

Annons

– Vi ser frukten av det gemensamma arbetet som kommunen och alla aktörer gör för Tranås utveckling, vi jobbar målmedvetet och det får vi ett kvitto på i den här undersökningen. Företagen i Tranås har stått sig väldigt bra under den här tuffa perioden med pandemin.

Vad betyder den här placeringen?

– Jättemycket. Det här sätter Tranås på kartan återigen som en företagsvänlig kommun och en bra etableringsort med bra utvecklingsmöjligheter. Det här ger en extra boost i det arbetet med nya etableringar i Tranås.

Det är näringslivet och de privata företagen som svarar på enkätundersökningen som Svensk näringsliv står bakom och i år är det bara Habo i Jönköpings län som placerar sig bättre på tolfte plats.

Tranås fick ett högre betyg i 12 av de 15 parametrarna jämfört med förra årets undersökning och ett bra företagsklimat är nödvändigt för att företagen ska kunna växa och utvecklas.

Är målet nu att klättra ännu högre?

– Självklart strävar vi efter det, vi vill ju bli Sveriges bästa kommun i rankingen för företagsklimat. Det är jättekul att vi tagit oss in bland de 20 bästa i landet och nu fortsätter resan.

– Vår ambition är att Tranås ska vara en av de bästa kommunerna i landet för företagande, vilket innebär att vi hela tiden behöver arbeta för att ha ett nära samarbete med våra företagare och att finnas ute i deras vardag för att lyssna in deras behov, säger Birger Boström, näringslivschef i ett pressmeddelande.

Vårgårda är ny etta på rankingen och Härryda kom på andraplats.

Solna, som parkerat i topp i undersökningen de senaste åren, fick i år nöja sig med en tredje plats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan