Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås

Insändare
Insändare: Alldeles för vild cruising i Tranås

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Spontancrusingen i Tranås den 14 augusti blev för mycket för en Tranåsbo som beskriver en kväll av kaos, högt ljud, spyor och urinering lite varstans. Så kul var inte det, menar skribenten.

Bild: Stefan Sjöström

Annons

Kvällen 14 augusti och långt in på natten lamslogs Tranås centrum av 100-tals bilar som intog staden för spontan cruising. Under många timmar ljöd musik på plågsamt hög volym och luften fylldes av avgaser. För boende i centrum var detta synnerligen jobbigt. Att i timmar hjärntvättas med musik du inte själv valt på en volym du inte kan skydda dig från borde ingen behöva uppleva. Man ska inte behöva bära hörselskydd i sitt eget hem!

Annons

Annons

Inga stängda fönster kunde hålla vare sig musiken eller den mycket dåliga luften ute. Staden fylldes av skräp av alla de slag och det urinerades och spyddes på många platser: vid ån, vid indragna entréer på gatorna i centrum, vid bensinstationer och på parkeringar, i parker…

Polisen var på plats och borde väl ha kunnat uppmana deltagarna i cruisingen att hålla volymen på rimlig nivå. Lagen från 1 juli om att man kan bötfällas för bland annat störande musik kan man naturligtvis få dispens ifrån vid planerade evenemang, men denna cruising var inte planerad.

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen torde ha haft synpunkter både på volymen samt den dåliga luften.

Vid en planerad cruising är ordningen en annan. Man känner också till datumet i förväg och kan kanske välja att resa bort.

Gärna cruising men under ordnade former och med en ljudvolym som är rimlig. Det är väl trots allt bilarna man vill se på en cruising? Alla ska väl kunna ha trevligt, även vi mer ljudkänsliga? De som vill överträffa varandra om bästa/värsta ljudvolym kan göra det på annan enslig plats.

Ansvar, hänsyn, omdöme

Tranås

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy