Annons

Annons

Annons

Cykling

Klart: Då avgörs Vätternrundan • ”Kanske det mest episka loppet runt Vättern någonsin”

Vätternrundan kommer att arrangeras, nästan som vanligt, 2021 trots allt. När restriktionerna lättades den 1 juli gjorde det att arrangörerna kunde börja planera för årets upplaga. Nu är det klart att loppet avgörs den 2-5 september.

Text

Vätternrundan blir av i år – men mycket senare än vanligt. Till vänster: Vätternrundan i Jönköping 2019. Till höger: Oskar Sundblad, vd. Foto: Rebekka Ojensa, Per Olsson/Vätternrundan

Bild: Rebekka Ojensa

Annons

Ett antal förändringar har gjorts för att motionsloppet ska kunna genomföras smittsäkert. Bland annat ska trängseln i startfållorna i Motala minimeras med hjälp av ett ”väntrum”.

– Det känns fantastiskt. Nu kan vi starta vår resa in i framtiden och återigen erbjuda lopp i världsklass, säger Vätternrundans vd Oskar Sundblad i ett pressmeddelande.

Vätternrundan innehåller en rad olika lopp, som Halvvättern, Tjejvättern och Minivättern. Det långa loppet, runt Vättern, är 315 kilometer långt och i år är det premiär för en längre bansträckning än tidigare.

Annons

Annons

Loppet har arrangerats sedan 1966 och är det största motionsloppet i världen på cykel. I år blir första gången som det hålls vid någon annan tidpunkt än veckan innan midsommar.

– Det kanske blir lite jobbigare, lite tuffare, men samtidigt kanske också det mest episka loppet runt Vättern någonsin, säger Oskar Sundblad i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan