Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tranåskillen vald i första rundan av NHL-draften – tingades av Colorado Avalanche

Efter en imponerande höst i HV71 belönades talangen Oskar Olausson från Tranås med en plats i JVM-truppen. Nu fortsätter framgången för 18-åringen. Under natten till lördagen blev Olausson vald av Colorado Avalanche i första rundan av NHL-draften.
– Jag tror min spelstil kan passa bra i laget och jag ser fram emot att spela, säger Olausson till klubben.

Text

HV71:s Oskar Olausson. Bild: Bildbyrån

Annons

Natten till lördagen bjöd årets NHL-draft och då blev totalt sex svenskar valda i den första rundan.

Förste svensk att bli tingad blev Frölundas back Simon Edvinsson. Han gick till Detroit Red Wings som sjätte spelare. Tätt därefter, som sjunde spelare, valdes Djurgårdens forward William Eklund av San Jose Sharks.

En som förutspåddes att bli tingad i mitten av den första rundan var HV71-talangen Oskar Olausson, men det skulle visa sig bli något senare än så.

Annons

Annons

Den 18-årige forwarden blev nämligen den sjätte och sista svenska spelaren som gick i första rundan när Colorado Avalanche tingade honom, som 28:e spelare.

– Det är en bra stad och ett väldigt bra lag, som jag vill spela i. Jag tror min spelstil kan passa bra i laget och jag ser fram emot att spela. Jag kan inte bärga mig, säger Oskar Olausson till klubben.

På klubbens Twitter finns det en video där Peter Forsbergs gamle lagkamrat och numera Colorado Avalanches general manager, Joe Sakic, ringer upp Olausson för att lämna lyckobeskedet (se video nedan).

Oskar Olausson blev tidigare uttagen i den svenska JVM-truppen efter en stark prestation i HV71 under hösten. Under slutet av säsongen blev däremot 18-åringen utlånad till Södertälje i Hockeyallsvenskan, där han noterades för 3+3 på elva spelade matcher. Nyligen stod det även klart att Olausson förlängde sitt kontrakt med HV71.

NHL-draften fortsätter under lördagseftermiddagen med rundan 2-7.

Inbäddat innehåll

Annons

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan