AnnonsHollistay

Här kan du campa längs populära Vildmarksvägen - "En fantastiskt upplevelse"

Natursköna Kolgårdens camping, som blev utsedd till Sveriges näst populäraste camping 2021, har ett nästan overkligt vackert läge invid kanten till Volgsjön i västerbottniska Vilhelmina. Här kan den som vill fiska abborre eller röding, jaga fågel eller älg eller bara i lugn och ro ta en bastu och ett dopp i den stilla sjön. Campingen är också den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska den fantastiska Vildmarksvägen.

Natursköna Kolgårdens Camping, intill Volgsjön i Vilhelmina blev utsedd till Sveriges näst populäraste camping 2021.

Robban och Carina Karlsson har drivit Kolgårdens camping i 28 år – och faktiskt byggt den själva också. Att ha en camping var nämligen precis det Robban ville göra ”när han blev stor”.

– Ja, den idén har jag haft sen jag var lill-liten. Jag tror jag gick i tredje klass när jag ritade en teckning med en camping med gula stugor och båtar. Jag har fortfarande kvar den där teckningen nånstans, säger han.

Så Kolgården är barndomsdrömmen som blev sann, kan man säga?

– Det är det. Sen hade jag väl mer sett framför mig att jag skulle gå runt och snacka med folk och ta betalt. Och lite mer jobb än så är det ju. Men det är mitt liv det här, vi driver det som ett familjeföretag och det är liksom bra, jag vill inte göra något annat.

På campingen finns 50 husvagnsplatser och 14 stugor. Alla platser har sjöutsikt och på området finns också en egen restaurang och pub.

– Vi har många återkommande gäster och på restaurangen och puben samlas alla, i alla fall under vanliga år. Det är skön stämning och vi har pizzakvällar och musikkvällar och många andra kul event, säger Robban.

Många av gäster stannar några nätter på Kolgårdens Camping och åker sedan vidare på äventyr längs vägen, vissa tar sig vidare till Fatmomakke och Hällingsåfallet (se mer info i ruta)

Intill Vildmarksvägen

För den som är naturintresserad är Kolgårdens camping det ultimata valet. Förutom att campingen ligger precis vid kanten av Volgsjön kan den som vill också fiska eller jaga efter säsong. Bastun ligger precis vid bryggan och det går att bada året runt – Robban ser till att det alltid finns en vak öppen.

Hitta ditt campingboende längs Vildmarksvägen

Kolgårdens camping ligger också precis intill Vildmarksvägen, som är Sveriges högsta asfalterade väg och sträcker sig över Stekenjokksplatån mellan Lappland och Jämtland. Vägen är öppen mellan den 6 juni och 15 oktober.

Kolgårdens camping ligger också precis intill Vildmarksvägen, som är Sveriges högsta asfalterade väg och sträcker sig över Stekenjokksplatån mellan Lappland och Jämtland.

– Vildmarksvägen är en fantastisk upplevelse och väldigt viktig för oss. Många av våra gäster stannar här några nätter och åker sedan vidare på äventyr längs vägen, kanske till Fatmomakke och Hällingsåfallet (se mer info i ruta), säger Robban.

Camping i Hoting

En bit bort, längs med, E45:an, ligger Hotings Camping. Den drivs av Carina Jonsson och hennes familj.

– Jag tog över för fyra år sedan efter mina föräldrar, som hade haft campingen i 15 år. När de blev 75+ så kände de att det ändå var dags för ett generationsskifte, säger Carina.

Carina beskriver campingen som familjär, lugn och naturnära.

– Här kan man parkera sin husvagn eller husbil, eller flytta in i någon av stugorna, och bara vara. Man kan bada i sjön, hyra båt, gå på vandring, köpa fiskekort eller besöka Forntidsmuseet som vi har på området. Vi erbjuder också bokade visningar av Ivars BIlmuseum som ligger ett stenkast härifrån.

Många av gästerna är också på väg till eller hem från resan längs Vildmarksvägen.

– Jag har själv haft släkt i Ankarvattnet så jag har åkt vägen många gånger. Men jag rekommenderar alla att lägga några dagar på att utforska den. Att få komma upp på Stekenjokk och ta in det karga landskapet där är en helt oslagbar upplevelse, säger Carina.

Ladda ner appen Hollistay på Appstore eller Google play och hitta över 2400 campingar i Norden

Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe. Ladda ner appen och börja sök och boka. Boka över 300 campingplatser och stugor online via sajten och kontaktuppgifter finns till alla 2400.

----

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av lokal redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Tranås Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy