Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Totala antalet covidpatienter på sjukhus ökar igen – men minskning på iva

Efter att det totala antalet covidpatienter på länet sjukhus minskat fem dagar i rad har det nu åter ökat igen. Patienterna som behöver intensivvård minskar dock något.

En patient med covid-19 har avlidit det senaste dygnet, rapporterar Region Jönköpings län på måndagen.

OBS: Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Annons

Patienten som avlidit var i åldersgruppen 81-90 år och hade underliggande sjukdom, skriver Region Jönköpings län i sin dagliga uppdatering på måndagen.

Sedan den 23 februari, då antalet covidpatienter på sjukhusen var 74, har det totala antalet patienter med covid-19 på länets sjukhus minskat varje dag. Men på måndagen, 1 mars, rapporterar regionen att 58 covidpatienter nu får sjukhusvård. Det är en ökning från söndagens 51.

Annons

Annons

På intensivvårdsavdelningarna (iva) minskar dock antalet covidpatienter med 2 personer från söndagen – nu är antalet inlagda på iva 11.

4 personer från länet får intensivvård i en annan region.

Det senaste dygnet har 2 covidpatienter skrivits ut från sjukhus.

RÄTTELSE: Regionen korrigerade senare vissa av siffrorna. Tidigare rapporterades att det totalt antalet covidpatienter var 57 – rätt ska vara 58, antal ivapatienter rapporterades vara 10 – rätt ska vara 11. Och antal ivavårdade i andra regioner rapporterades vara 5 – rätt ska vara 4. Artikeln har uppdaterats.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy