Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Många väljer svenskt i pandemins spår: ”Fler har förstått betydelsen av att vi producerar maten i vårt land”

Svenskt lantbruk skördar framgångar i pandemins spår.

– Pandemin har bidragit till att fler har förstått betydelsen av att vi producerar maten i vårt land och att vi blir mindre beroende av import från utlandet, säger Rose-Marie Winqvist på LRF i Jönköpings län.

Text

Rose-Marie Winqvist på LRF i Jönköpings län tror att konsumenternas medvetenhet om att Sverige behöver en ökad självförsörjning av mat har ökat i och med pandemin. Porträttbild: LRF

Bild: Therese Nilsson

Annons

Enligt Lantbrukarnas riksförbund, LRF innebar 2020 ett trendbrott för svensk mjölk. Produktionen ökade med 68 000 ton, eller 2,5 procent. Och pandemin spelade in.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på tranastidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan