Annons

Annons

Annons

Annons

Padelboom i Tranås

Insändare
Insändare: Ängaryd: Tennis- och padelbanor, stor tillgång!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ängaryds idrottsplats i Tranås är en tillgång! Bygg padelbanor, men inte på bekostnad av tennisbanan, skriver insändarskribenten. Foto: Emelie Makrill

Bild: Emelie Makrill

Annons

Jag har synnerligen noga följt debatten om att bygga padelbanor i Ängaryd i Tranås. Inte minst för att jag själv bor i området och dessutom är mycket idrottsintresserad.

I grund och botten, tycker jag det är ett mycket bra initiativ. Men samtidigt har ärendet skötts på ett mycket dåligt sätt. Minst sagt amatörmässigt. Inte första gången som ansvariga i kommunen är ute och seglar och inte vet vad de gör.

Annons

Annons

Bygg två banor, gärna tre och fyra också, på området. Området är stort.

Men låt det absolut inte ske på bekostnad av bland annat tennisbanan. "Tennisgruppen" har gjort ett smått otroligt jobb på ideell basis. Ett fantastiskt jobb helt enkelt, ett jobb som utmynnat i att allmänheten kunnat spela gratis under många år. Riva den vore ett oerhört slag i ansiktet och absolut fel väg att gå. Tennisbanan är viktig.

Varför inte bygga padelbanorna på den befintliga fotbollsplanen? Fotbollsplan används ändå inte av någon förening, som behöver riktiga mått, utan "bara" av allmänheten.

Kommunen måste in och ta mer ansvar för anrika Ängaryd. Hålla efter och hjälpa till att snygga upp. I dag är området mer en rastgård för hundar än för idrottslig verksamhet. Hur kan detta tillåtas? Skrämmande. På tennisbanan släpps hundarna fria. Gör sina behov, som i en del fall får ligga kvar. Likadant är det på området (läs fotbollsplan) i övrigt. Är det så att kommunansvariga vill att hundarna ska rastas där barn leker och där idrottsutövande sker? Varför sätts det inte upp några skyltar?

Varför kan inte kommunen ha en hustomte som ser till att området är tilltalande och snyggt? Hålla hundägarna borta, förstörelsen av tennisbanan i allmänhet och i sommartid i synnerhet.

Annons

Sammanfattningsvis: Bygg padelbanor, men inte på bekostnad av tennisbanan. Välskött tennis- och padelverksamhet vore en stor tillgång för hela Ängaryd. På ett idrottsområde ska det vara liv och rörelse, inte rastplats för piss- och skitnödiga hundar!

Idrottsvän i Ängaryd

Annons

Annons

Till toppen av sidan