Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Färre covidpatienter behöver intensivvård – lägst antal på iva på nästan en månad

Antalet covidpatienter som behöver intensivvård ökade mellan fredag och lördag – för att sedan minska på söndagen. Nu vårdas 15 patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelning, iva, på länets sjukhus, vilket är det lägsta antalet på nästan en månad.

Höglandssjukhuset, Länssjukhuset Ryhov och Värnamo Sjukhus. Arkivbilder

Bild: Alexandra Sundberg, Rebekka Ojensa, Christer Gallneby

Annons

Inga patienter med covid-19 har rapporterats ha avlidit på länets sjukhus under varken lördagen eller söndagen, enligt Region Jönköpings läns dagliga uppdateringar.

lördagen vårdades 69 patienter med covid-19 på länets sjukhus, vilket var en ökning med 2 personer sedan fredagen trots att 10 personer samtidigt hade skrivits ut.

Annons

Annons

På söndagen rapporteras att ytterligare 7 patienter fått lämna sjukhus och det totala antalet patienter med covid-19 har åter minskat något och är nu nere på 67.

Antalet patienter som får intensivvård är på söndagen 15 – en minskning från lördagens 18. De senaste tre veckorna har antalet som fått intensivvård legat mellan 16-19 personer dagligen, söndagen är första gången sedan 10 januari som antalet covidpatienter på iva är nere på 15.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy