Annons

Annons

Annons

Nässjö

Jättestöld av verktyg på byggarbetsplats – uppskattas till en kvarts miljon

Text: 

En större verktygsstöld har upptäckts på en byggarbetsplats i Nässjö. Värdet på det stulna godset uppskattas till 250 000 kronor.

– Vi har säkrat vissa spår från platsen, säger Björn Öberg på polisen.

Under torsdagsmorgonen upptäcktes en större stöld på en byggarbetsplats i Nässjö. Enligt polisens presstalesperson Björn Öberg ska inbrottet ha skett på Virkesgatan.

Verktyg av diverse slag, som cirkelsågar, spikpistoler och lasermätare, har stulits från en byggcontainer. Flera olika företag uppges vara drabbade och det stulna godset uppgår till totalt 250 000 kronor.

Annons

– Vi har varit på platsen under eftermiddagen och genomfört en brottsplatsundersökning. Vi har säkrat vissa spår, så mycket kan jag säga, förklarar Björn Öberg.

Annons

Polisen har i nuläget ingen kännedom om det finns vittnen till händelsen. Inte heller om området bevakas med övervakningskamera.

– Vi misstänker att tjuvarna har använt sig av ett fordon i samband med händelsen. Därför är vi intresserade av tips från allmänheten om man har sett några personer eller fordon i området som vanligtvis inte hör hemma där, säger Björn Öberg.

Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 17 på onsdagen fram till torsdagsmorgonen vid 06.15-tiden – då inbrottet upptäcktes.

Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld genom inbrott.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan