Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östergötlands län

Misstänkta mordet i Boxholm: Tranåsbon häktas

Två män, varav en från Tranås, misstänks för mord på en Boxholmsbo.

Annons

I fredags hittades en man svårt skadad i Boxholm och han avled senare av skadorna. En Tranåsbo har nu häktats misstänkt för mord.

Sent i fredags fick polisen larm om en svår misshandel i Boxholm. En man i 40-årsåldern hittades allvarligt skadad på en plats utomhus. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Ett intensivt polisarbete inleddes och en person kunde gripas natten mot lördagen. Gripandet genomfördes i en lägenhet i Boxholm i nära anslutning till misshandeln.

Annons

Annons

På lördagsförmiddagen hämtades även en Tranåsbo in till förhör och han anhölls sedan.

Båda männen är på sannolika skäl misstänkta för mord. De har i de inledande förhören förnekat brott, men medgett att de har varit på platsen. De misstänkta männen är båda kända av polisen sedan tidigare.

På tisdagsförmiddagen begärdes båda männen häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. Vad gäller Boxholmsbon misstänks han alternativt för medhjälp till mord.

Åklagaren begär även tillstånd att kunna ålägga männen med restriktioner.

Häktningsförhandlingarna genomfördes på tisdagseftermiddagen. Vid 16-tiden kunde Linköpings tingsrätt meddela att Tranåsbon blev häktad. Vad gäller den andre mannen kunde tingsrätten ännu inte ge något besked då, men enligt SVT Nyheter häktades även han, fast för medhjälp till mord.

– Ärendet är fortfarande tidigt i utredningen. Vi gör sedvanliga utredningsåtgärder, men är fortfarande intresserade av folk som kan ha gjort iakttagelser i Boxholm under fredagen. Vi jobbar på många olika fronter, säger åklagare Kajsa Malmström.

Åtal i fallet ska vara väckt senast inom fyra veckor.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy