Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunen borde ta tag i nedskräpningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunen borde ta tag i nedskräpningen längs med vägar och gångvägar enligt insändarskribenten. Genrebild.

Att lämna medborgarförslag till Eksjö kommun är slöseri med tiden. Allt är redan ordnat och fixat trots uppenbarliga brister som vi medborgare ser. Bara ett spel för demokratin!

Annons

Ett förslag om hur man kan hålla rent i kommunen är enligt kommunen redan ordnat och klart sedan tidigare. Trots detta ser vi nedskräpning längs vägar och gångvägar. Våra djur i naturen vill inte ha skräp! När föreningar eller skolklasser har varit ute och plockat skräp cirka en gång om året är det veckan efter lika mycket skräp igen. Det bästa vore att få tag i dem som skräpar ner, men det är väl kränkande.

Annons

Att HIA-personal ska plocka skräp ibland är inte tillräckligt! De plockar visserligen i centrum en gång i veckan enligt kommunstyrelsen. Men utanför centrum plockas det inte för ofta, troligtvis inte mer än vad skolklasser eller föreningar gör. Men jag tycker att ni som sitter på kontoren inne i stan ska ta en promenad lite utanför centrum för att se verkligheten. Ta gärna vägen mellan Abborraviken till Ränneslätt! Men det finns fler områden!

Ni erkänner att ni inte har HIA-personal med ledare till detta i tillräcklig utsträckning. Men många arbetslösa med försörjningsstöd klarar nog detta utan att ha handledare med sig. Men det kan vi inte göra säger ni, går inte att tvinga ut dem. Varför då undrar jag. Arbete som arbete! Lön som lön! Eller tycker ni att det är nervärderande att plocka skräp?

Det är än mer skrämmande att ni är medlemmar i Håll Sverige Rent och inte har bättre intentioner!

Mulle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan