Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Två män häktade för människohandel

Två män har häktats misstänkta för människohandel och grovt koppleri i samband med den uppmärksammade insatsen mot sexhandel tidigare i maj.

– Det finns misstanke om kopplingar till adressen på Östermalm där tillslaget gjordes, säger kammaråklagare Paulina Brandberg.

Gripandet skedde efter att kopplingarna om människohandel i lokalen på Östermalm uppdagats.

– De greps på Skavsta flygplats i fredags i samband med att de var på väg att lämna landet, säger Paulina Brandberg.

– De är misstänkta för att ha rekryterat och placerat målsägandena i den här verksamheten och haft ekonomisk vinning av det.

Männen, som är rumänska medborgare och födda 1990 och 1993, häktades under måndagseftermiddagen.

Annons

Annons

– Nu jobbar vi på, håller vissa förhör och ska försöka se hur omfattande verksamheten är som vi påstår har bedrivits, säger Brandberg.

Tv-profil greps

Det var den 14 maj som polisen slog till mot adressen på Östermalm genom sin "Insats torsk". Flera personer greps misstänkta för köp av sexuell tjänst, bland annat företagaren och tv-profilen Paolo Roberto.

Fallet har i och med misstankarna om koppleri och människohandel flyttats till riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

– Alla de som greps ligger nu också på mitt bord, säger Brandberg.

Går genom utredningar

Roberto erkände sexköp i samband med tillslaget och även i en tv-intervju där han också antydde att kvinnorna troligen inte var där frivilligt. Han anmäldes efter intervjun för misstänkt oaktsam våldtäkt, och den förundersökningen finns också i utredningen.

Åklagaren kommer nu att gå genom utredningarna gällande samtliga personer som greps vid adressen.

– Jag kommer givetvis rent allmänt att titta på vilka rubriceringar som man kommer att hamna i, säger Brandberg.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy