Annons

Annons

Annons

Vetlanda

BMW-tjuvarna dök upp i Vetlanda – två bilar drabbades

Text: 

Två BMW-ägare i området Karlslund i Vetlanda har under helgen haft inbrott i sina bilar. Rattarna stals och från en av bilarna försvann också stereon samt instrumentpanelen.

Två BMW-bilar drabbades av inbrott i Vetlanda natten mot söndagen. OBS: Bilden är en arkivbild.

Efter några lugnare månader tycks BMW-tjuvarna ha kommit igång med sina stöldraider igen.

Natten mot lördagen fick polisen in två anmälningar om bilinbrott i Värnamo. Bara ett dygn senare fick BMW-ägare i Vetlanda erfara samma sak.

Annons

Annons

Polisen skriver på sin hemsida att den första stölden anmäldes vid 08.45-tiden på söndagen. En bilägare på Skråstigen hade då drabbats av inbrott i sin bil. Någon eller några personer hade krossat ena sidorutan och lyckats komma över ratten samt mätarhuset.

Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 22 på lördagens kväll och 08 på söndagen.

Senare på förmiddagen fick polisen in en ny anmälan – den här gången från Karlslundsvägen. Även där hade en BMW-bil drabbats. Bytet blev ratten, stereon och instrumentpanelen. Här ska stölden ha skett mellan klockan 18 på lördagen och 09 på söndagen.

Brottsplatsundersökningar har genomförts på de båda adresserna i hopp om att säkra spår efter tjuvarna.

Olika modeller drabbas

Monica Bergström, presstalesperson på polisen, sade så sent som på lördagen att det finns risk för en ny stöldvåg i länet.

– Vi vill passa på att varna BMW-ägare att en ny våg av stölder kan vara på gång. Det är inte bara splitternya bilar som drabbas, utan det kan också vara av äldre modell, sa Monica Bergström.

Polisen har ingen misstänkt i nuläget och man tar tacksamt emot tips och eventuella iakttagelser från det aktuella området.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan