Annons

Annons

Annons

Sävsjö Centrum

Parkerad bil brann inatt: ”Måste nästan fångas på bar gärning”

Text

Under måndagsnatten började en parkerad personbil oförklarligt att brinna på Parallellgatan i Sävsjö.

Polisen utreder händelsen som skadegörelse genom brand.

– Men det här är svåra brott att utreda. Man måste nästan ta den som gör det på bar gärning, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen.

Natten till måndagen började en parkerad personbil av okänd anledning att brinna på Parallellgatan i Sävsjö. Polisen utreder händelsen, men kan i nuläget inte svara på om man drar kopplingar till förra veckans händelser i Nässjö. OBS: Genrebild!

Larmet om den brinnande bilen kom vid klockan 00.30 och var ytterligare ett i raden av händelser som skakat Höglandet under den senaste tiden.

I förra veckan brann tre bilar i Nässjö och ytterligare en bil och en husvagn skadades, vilket vi berättat om vid flera tillfällen.

Annons

Annons

Natten till måndagen var det dags igen.

Nu alltså på Parallellgatan i Sävsjö.

– Bilen stod parkerad och började sedan brinna. Jag kan dock inte svara på om den är totalförstörd, säger polisens Mariana Persson på måndagsmorgonen.

Misstänker ni ett samband mellan händelserna i Nässjö och den nu i Sävsjö?

– Det vet jag faktiskt inte, jag kan inte svara på den frågan, säger hon.

Den som kan tänkas veta mer om händelserna i Sävsjö och Nässjö, uppmanas fortsatt att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14.

Noteras kan att även Gislaved just nu oroas av flera bilbränder. På bara några dagar har totalt nio bilar brunnit i centralorten, vilket vår systertidning Värnamo Nyheter rapporterat mycket om.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan