Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Tranåsskolor har fått nya rektorer

Nu är det klart vem som blir ny rektor på Fröafallsskolan.

Annons

Nu är letandet över. Tranås kommun har hittat en lösning till rektorstjänsten på Fröafallsskolan. Det handlar om en rockad inom den befintliga organisationen.

På fredagseftermiddagen kunde Tranås kommun presentera två nya rektorer till Fröafalls- respektive Hubbarpsskolan.

Tidigare har vi berättat om svårigheterna kring att hitta en rektor till Fröafallsskolan. Frida Nässelblad lämnade tjänsten i början av februari, men nu är det klart vem som tar över efter henne.

Annons

Annons

Hon byter skola

Annika Fasth som i dagsläget är rektor på Hubbarpsskolan byter till samma tjänst fast på Fröafallsskolan. På förstnämnda skolan tar sedan Anette Lindgren steget upp från biträdande rektor.

– Det känns väldigt positivt och spännande att börja som rektor på Fröafallsskolan, säger Annika Fasth i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att få starta läsåret tillsammans med elever och personal i nyrenoverade lokaler.

Hon har varit rektor i Hubbarp sedan hösten 2018. Innan dess var hon rektor på Holavedsgymnasiet samt biträdande rektor på Junkaremålsskolans för årskurs 7–9. Annika, som sedan ett år tillbaka är bosatt i Tranås, har tre barn och ett stort idrottsintresse.

Anette Lindgren som alltså blir rektor på Hubbarpsskolan har också arbetat där sedan hösten 2018. Hon har även jobbat som lärare i Boxholm i över 30 år. Det är också där hon är bosatt med familjen. Förutom att mycket fritid läggs på familjens hästar så blir det även en del studier för henne då hon går rektorsutbildningen.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att bli rektor och kunna fortsätta det arbete jag och Annika har påbörjat tillsammans. Jag trivs bra på skolan med den duktiga personalen och våra härliga elever, säger hon.

Skolchefen: ”Väldigt glad”

Cecilia Axelsson, skolchef, är nöjd med lösningen.

– Jag är väldigt glad över den här lösningen som innebär att det kan bli en stabil och lugn skolstart i höst. Det är fantastiskt med medarbetare som ställer upp när arbetsgivaren är i behov av förändringar.

Annons

– Det är svårt att rekrytera rektorer eftersom det är ett tufft och krävande uppdrag, men jag hoppas att den nya verksamhetschefen för grundskolan, Margit Johansson, som tillträder den 18 maj, blir ett ökat stöd för rektorerna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan