Annons

Annons

Annons

Insändare
Regnbågsflaggan bör hissas i hela kommunen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vi i Tillsammans Eksjö vill att politikerna visar ryggrad och beslutar om att regnbågsflaggan skall flaggas på kommunens flaggstänger” skriver Styrelsen.

Varför ska vi hissa regnbågsflaggan? I all sin enkelhet står den för fundamentala mänskliga rättigheter i dagens samhälle. Den står för stolthet, mångfald och inkludering. För varje människas rätt att älska vem man vill och vara den man är.

Annons

Annons

Flaggan är sedan 1970-talet, den samlade symbolen för HBTQ-personers rättigheter och HBTQ-rörelsen runtom i världen.

Visst, flaggan har en politisk innebörd och är därmed lätt explosiv i vissa falanger. Just därför anser vi i Tillsammans Eksjö att det är viktigt att Eksjö kommun tar ställning för allas lika värde.

Det finns flera regnbågsfamiljer, bisexuella, transpersoner, homosexuella och queers i Eksjö som fortfarande inte öppet vågar vara sig själva. Det minsta vi begär är att vår kommun visar att de arbetar för att HBTQ-personerna skall känna sig inkluderade.

Att Eksjö kommun flaggar med regnbågsflaggan under kärleksveckan borde vara en självklarhet tycker vi.

Det är en vecka då det lokala engagemanget, som kommunen ofta hyllar, verkligen visar sin kreativitet och sin styrka. Om våra lokala politiker verkligen menar allvar med sin slogan, ”Alla är vi Eksjö kommun”, vore det lämpligt att inte bara se det geografiska utan också till varje människa som bor, lever och bidrar till kommunen.

Vi i Tillsammans Eksjö vill att politikerna visar ryggrad och beslutar om att regnbågsflaggan skall flaggas på kommunens flaggstänger både i den internationella HBTQ-dagen den 17 maj och under den lokala kärleksveckan, den sista veckan i augusti.

Styrelsen, Tillsammans Eksjö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan