Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Rallycross-VM i Höljes flyttas till augusti

Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får Höljes inleda VM med tävlingar i augusti. Arkivbild.

Annons

Rallycross-VM i värmländska Höljes flyttas. I stället för tävlingar första helgen i juli som varit tradition får nu Höljes inleda VM med tävlingar 20–23 augusti.

– Om myndigheterna tillåter, säger Morgan Östlund, general manager för arrangemanget.

Rallycrossen i Höljes brukar vara en folkfest med publik på upp emot 50 000 åskådare i grusgropen i Värmlandsskogen. Första helgen i juli kallas ofta "magic weekend".

– Men att vi får ett nytt datum att jobba med känns bra. Optimismen finns och viljan finns. Men det här är plan B. Det finns också en plan C och en plan D, säger Morgan Östlund.

Frågan är om det så sent på sommaren finns en möjlighet att samla en så stor publik som man brukar, även om det skulle vara tillåtet.

Annons

Annons

– Samtidigt kan man tänka att det finns ett uppdämt behov av att få gå på idrottstävlingar. Att det dessutom blir VM-premiär innebär att det inte bara blir en vanlig augustikväll. Det blir lite extra tänker jag, säger Morgan Östlund.

Rallyross-VM inleds nu i Höljes och följs av ett kompakt program med ytterligare sju tävlingar fram till och med oktober, för att sedan avslutas på Nürburgring i Tyskland i mitten av december.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy