Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Nässjö cruising ställs in – siktar på juni 2021

Viktor Karlsson, vice ordförande i Axelborgs motorklubb, berättar att klubben på ett extrainsatt medlemsmöte nu beslutat att ställa in årets cruising i Nässjö.

Annons

Det blir ingen cruising i Nässjö denna sommar.

På ett extrainsatt medlemsmöte har Axelborgs motorklubb beslutat att ställa in den planerade cruisingen den 13 juni.

– Hälsan går före allt, säger vice ordföranden Viktor Karlsson.

Motorklubben väljer också att inte chansa på att flytta fram arrangemanget i sommar utan siktar istället direkt in sig på nästa år.

– Vi hade uppe denna fråga på medlemsmötet. Men vi beslutade att inte skjuta upp cruisingen till hösten av framförallt två anledningar. Dels så vet vi inte, och troligen ingen annan heller, hur varaktig som coronapandemin är. Om vi skjuter fram cruisingen till ett annat datum i år finns det en risk att vi får ställa in igen, säger Viktor Karlsson.

Riskerar extra kostnader

En annan anledning är att det kostar en hel del pengar att arrangera en cruising och klubben riskerar att dra på sig ännu mer extra kostnader till ingen nytta.

Så här såg det ut i juni 2019 - Nässjö cruising blev en folkfest i centrum med massor av åskådare och många deltagande fordon i cruisingen.

Annons

Annons

– Vi har redan bundit upp en del kostnader i tillståndsansökningar med mera. Ytterligare en anledning till att inte skjuta upp cruisingen består i att vi har ”vår” helg för cruisingen. Vi har under de senaste fyra åren kört cruisingen under lördagen i vecka 24. Därmed har andra arrangörer till olika event kunnat planera efter det, så att inte vår cruising krockar med andra arrangemang.

"Viktig för Nässjö stad"

Medlemmarna i Axelborgs motorklubb är förstås ledsna över att inte kunna arrangera sin populära cruising, som med åren blivit en folkfest i Nässjö centrum.

– Vi anser att cruisingen är viktig för både Nässjö som stad, för oss som motorklubb och för alla motorintresserade. Men samtidigt är vi på det klara med att människors hälsa är viktigare och beslutet att ställa in kändes helt riktigt.

Ett ökat intresse

Cruisingen 2019 lockade många deltagare och klubben kunde känna av ett ännu större intresse för årets upplaga ännu större.

– Redan när vi officiellt gick ut med att vi skulle arrangera cruising i Nässjö 2020 märkte vi av ett ökat intresse, troligen för att 2019 års cruising blev så lyckad. På Facebook nådde vårt evenemang över 110 000 personer och vi räknade med cirka 700-850 deltagande veteranfordon.

Förtida medlemsavgift hjälper

Hur stort avbräck blir det ekonomiskt för klubben över att behöva ställa in?

På Skogsvallen var det stor samling av alla deltagare innan startskottet för cruisingen 2019 gick.

Annons

– Eftersom vi hade kommit en bra bit in i planeringen när coronapandemin blev ett faktum har vi redan haft en hel del kostnader. Det hade vi förstås planera att täcka in via cruisingavgiften. Det är bara att göra det bästa av situationen, medlemmarna är villiga att tidigarelägga medlemsavgiften för 2021 om så behövs, vilket skulle stärka vår likviditet, säger Viktor Karlsson.

Hoppas på cruising -21

Nästa års cruising - är det redan klartecken för att ni arrangerar den?

– Frågan om cruisingens vara eller icke vara är en fråga för medlemmarna att ta ställning till. Jag hoppas att vi ska arrangera cruising i Nässjö 2021 och i så fall blir det samma helg som tidigare år, det vill säga lördagen i vecka 24.

Annons

Annons

Till toppen av sidan