Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Besvikelse på Aneby Bostäders beslut om stöd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare/Höglandet

Det var med både förvåning och besvikelse jag läste om Aneby Bostäders beslut att inte bidra till att företag i Aneby kan ta del av det statliga hjälppaketet genom tillfällig hyresnedsättning.

Jag har fått för mig att Aneby är en företagsvänlig kommun och att vi här arbetar för att underlätta för de näringsidkare som finns. Men så är tydligen inte fallet.

Annons

Man vill inte ge hyreslättnad eftersom det är orättvist. En del företag går ju trots allt bra och påverkas inte av krisen.

Annons

Men det underlättar ju inte för den som tappar sina intäkter och får tomt i kassakistan att det går bättre för någon annan. Branscherna är olika. Jag jobbar i resebranschen och har, som väl är, min arbetsplats i Tranås. Vi har tappat närmare 100 procent av intäkterna på grund av resestoppet. Det hjälper ju inte oss att det går bra för de som säljer något annat. Jag misstänker att Apoteket inte har motsvarande försäljningstapp i dessa tider…

Jens Larsson önskar även att stödet skulle var utformat på ett annat sätt. Det gör jag också. Det hade varit bättre med ett behovsprövat stöd i relation till förlorade intäkter som går direkt till företaget. Nu ska det gå via hyresvärden och det är inte behovsrelaterat.

Men det hjälper ju inte den som har dålig likviditet att sitta och önska att stödet skulle vara annorlunda utformat. Nu är det som det är.

Menar Aneby Bostäder allvar med att det är viktigt att näringslivet och företagen finns kvar i kommunen behöver man nog ompröva beslutet och ge stöd till de som drabbats av pandemin.

P-O Ängegärd, Aneby

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy