Annons

Annons

Annons

Annons

Nässjö

Mänskligt skelett hittades i skogen: ”Vi misstänker inget brott i nuläget”

Text: 

Benrester från en människokropp har hittats i en skog i Nässjö kommun. Polisen fick information om den döda kroppen på lördagskvällen.

– Vi misstänker inget brott i nuläget, säger Monica Bergström på polisen.

Kvarlevor från en människokropp hittades i Nässjö kommun på lördagskvällen. OBS: Bilden är en arkivbild.

Vid 20.15-tiden på lördagskvällen fick polisen samtal från en privatperson som hittat kvarlevor av en människa i ett skogsområde i Nässjö kommun. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska fyndet ha gjorts i närheten av Spexhults gård, strax söder om Nässjö.

Annons

Annons

Polis och tekniker åkte till platsen och fann där benrester av en människokropp.

– Det kommer att krävas en rättsmedicinsk undersökning för att avgöra identiteten på personen. Den genomförs på Rättsmedicinalverket i Linköping. Får vi fram identiteten kan vi senare underrätta anhöriga, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Kvarlevorna ska ha hittats i skogsmiljö och den rättsmedicinska undersökningen får visa hur länge kroppen har legat på platsen.

Enligt Monica Bergström finns det i nuläget ingen misstanke om brott.

– Tills vidare hanterar vi det som ett naturligt dödsfall. Medan vi väntar på den rättsmedicinska undersökningen arbetar vi enligt rutiner och går bland annat igenom fall med försvunna personer i området för att möjligtvis se om det finns något som kan stämma in, säger Monica Bergström.

Har du tips? Vet du mer?

Annons

Annons

Till toppen av sidan