Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Åklagaren vill ha annat straff för Tranåskillen efter attacken mot Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson i samband med torgmötet i Tranås förra året.

Annons

I december förra året dömdes en Tranåskille till ungdomstjänst efter att ha kastat en smällare mot Jimmie Åkesson. Nu vill åklagaren att killen får ett annat straff eftersom han inte skött ungdomstjänsten så som det ålagts honom.

I slutet av maj förra året hade Sverigedemokraterna möte på torget i Tranås med anledning av det stundande EU-valet. Under mötet kastades en smällare mot folksamlingen vid partitältet där bland annat partiledare Jimmie Åkesson befann sig.

Annons

Senare åtalades en tonårskille från Tranås för misshandel alternativt ofredande mot Åkesson. I december dömdes killen för ofredande och straffet blev 30 timmars ungdomstjänst.

Annons

Nu vill åklagaren att ungdomstjänsten tas bort och att killen i stället får en annan påföljd. Anledningen är att Tranåskillen inte skött ungdomstjänsten på det sätt som han skulle ha gjort.

En socialsekreterare i Tranås har kallats till förhandlingen för att berätta mer om omständigheterna.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy