Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kanot

Vittne räddade kanotister som hade fallit i sjön

Ambulans och räddningstjänsten larmades till Sommen.

Annons

Räddningstjänsten larmades till Sommen tidigt på onsdagskvällen. En kanot hade vält ute på vattnet.

– En person såg detta och en annan hade en roddbåt och rodde ut och fick upp dem ur vattnet, säger inre befäl hos räddningstjänsten i Jönköping, Rickard Wertheimer.

Kanoten bärgades från vattnet.

Kanoten bärgades från vattnet.

Annons

Annons

En kanot slog runt ute på Sommen av okänd anledning under onsdagen. Larmet om drunkning kom vid 18-tiden och gällde Skogoviken.

När räddningspersonal och dykare kom till Sommens strand visade det sig att en privatperson hade sett olyckan och en annan person hade lyckats få upp de nedkylda kanotisterna.

– Det var två personer som man lyckades plocka upp i roddbåten. Jag vet inte hur det var med dem men de var nedkylda så klart, säger inre befäl hos räddningstjänsten i Jönköping, Rickard Wertheimer.

Jon Forsärla vid räddningstjänsten i Tranås berättar att de båda kanotisterna redan var på land när de kom till platsen.

– De hade fått komma in i en stuga för att värma sig och byta om.

Han uppskattar att kanoten var cirka 200 meter ut på sjön. Den togs i land avräddningstjänsten och ambulanspersonal tittade till de båda kanotisterna efter olyckan.¨

Det var relativt gropigt och blåsigt ute på sjön och vattnet var uppskattningsvis bara 5-6 grader varmt, bedömer Jon Forsärla.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy