Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Bomben: Nässjöstjärnan gör comeback

Daniel Andersson återvänder till bandyisen.

Annons

Bandysporten blir en stor stjärna och profil rikare nästa säsong.

Nässjösonen Daniel Andersson dammar av klubban från hyllan och gör comeback i Elitserien.

Klubbadress? Hårdsatsande AIK.

AIK Bandy har presenterat en och annan värvningsbomb under torsdagen. Men ingen smäller lika högt som den att Daniel Andersson är klar för klubben.

Nässjökillen och den tidigare landslagsstjärnan la klubban på hyllan för tre år sedan. Nu gör han en spektakulär comeback på bandyisen.

– Jag kommer förbereda mig väl och detta är någonting jag verkligen ser fram emot. Jag känner mig väldigt triggad att bli minst lika bra som jag tidigare har varit, säger NIF–produkten till AIK:s hemsida.

Annons

Annons

På Daniel Anderssons meritlista sedan tidigare finns bland annat ett SM–guld med Edsbyn, tre VM–guld, proffsspel i Ryssland och 15 elitseriesäsonger. Flertalet av dem säsongerna tillbringade han i Villa/Lidköping.

Men i comebacken är det alltså spel i hårdsatsande AIK som gäller. Där kommer han att återförenas med tidigare parhästen Johan Esplund som också blev klar för AIK under torsdagen tillsammans med en rad andra stora namn.

– AIK är bra för bandyn för att sprida och göra sporten större, och det vill jag vara med på, säger Johan Esplund till AIK:s hemsida.

Fotnot: Tidningen har sökt Daniel Andersson utan framgång.

Annons

Annons

Till toppen av sidan