Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Besök på äldreboenden förbjuds

Annons

Regeringen har beslutat att införa totalt besöksförbud på landets äldreboenden.

– Regeringen ser ett behov av enhetlighet, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff.

– Vid regeringssammanträdet i går beslutade vi om ett besöksförbud på landets samtliga äldreboenden. Det beslutet träder i kraft i morgon, onsdag. Regeringen har tidigare lämnat en skarp rekommendation mot att besöka äldreboenden och flera kommuner har infört besöksförbud, säger Lövin.

Under presskonferensen säger Lövin också att Folkhälsomyndigheten fått i uppdrag att ta fram en plan för att testa fler.

Annons

Annons

– Regeringen har i dag beslutat att ge folkhälsomyndigheten i uppdrag att skyndsamt ta fram en nationell strategi för att utöka testningen för covid-9. Det är fortsatt viktigt att prioritera sjukvården, både bland patienter och bland personal. Uppdraget syftar till att utöka testningen till andra prioriterade grupper som är samhällskritiska, säger Lövin vidare.

Rättad: En tidigare version innehöll fel uppgift om vilken myndighet som får uppdraget att ta fram underlag för testning.

TT

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy