Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

DTM i Anderstorp flyttas – hela kalendern ändras

DTM, det tyska standardvagnsmästerskapet, kommer till Anderstorp senare under säsongen.

Annons

Sommarens motorfest i Anderstorp flyttas fram i tiden. Det var tänkt att DTM skulle haft en deltävling i Anderstorp den 12–14 juni men den tävlingen flyttas till antingen månadsskiftet juli/augusti eller början av oktober. DTM-säsongen planeras att starta i Tyskland 10–12 juli.

På onsdagskvällen blev det klart att DTM–organisationen ändrar hela kalendern för säsongen 2020. Detta på grund av coronavirusets framfart.

I sommar, den 12–14 juli närmare bestämt, var tanken att DTM, som är det tyska standardvagnsmästerskapet, skulle ha kommit till Anderstorp för säsongens fjärde deltävling av sammanlagt tio. Arrangören hade räknat med att 20 000 åskådare skulle besökt Anderstorp helgen den 12–14 juni.

Annons

Annons

Jobbat hårt

”DTM–organisationen har under de senaste dagarna jobbat på högvarv för att möta det rådande exceptionella läget, och kan i kväll presentera en helt omarbetad kalender där samtliga årets tio deltävlingar påverkas men kvarstår på agendan. Tävlingen i Anderstorp – det första DTM–arrangemanget någonsin i Sverige – flyttas från sin position i början av sommaren till antingen den 31 juli–2 augusti eller den 2–4 oktober. Vilket av dessa två datum som i slutändan gäller kommer att beslutas inom de närmaste dagarna, men har ännu inte kunnat fastslås på grund av de komplexa omständigheterna. DTM Anderstorp kommer självklart att informera om det aktuella tävlingsdatumet så snart ett beslut har fattats”, skriver DTM–organisationen i ett pressmeddelande som skickades ut på onsdagskvällen.

Nödvändigt beslut

”Det här är en mycket speciell situation, och vår självklara prioritet är förstås allas säkerhet och välmående. Jag är övertygad om att alla där ute har förståelse för läget som råder och att det här beslutet helt enkelt var nödvändigt. Jag kan garantera alla som ser fram emot DTM–tävlingen på Scandinavian Raceway att vi fortsatt gör vårt yttersta för att leverera ett bra evenemang”, säger Peter Eklund, som är VD på Scandinavian Raceway.

Biljetter som köpts till Anderstorp den 12–14 juni gäller automatiskt för det nya tävlingsdatumet. Den som önskar avboka sina biljetter kan också göra det. Biljetterna kommer då att återbetalas. Försäljningen av nya biljetter kommer tills vidare att stoppas fram till dess att det nya tävlingsdatumet har fastslagits, detta meddelar arrangören.

Den nya tävlingskalendern är preliminär.

Annons

Annons

Till toppen av sidan