Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Wheelers cruising ställs in: "Jag hoppas att folk har förståelse"

Stefan Persson, ordförande i Wheelers, hoppas att människor är förstående till beslutet att ställa in årets cruising.

Annons

Den årliga och välbesökta crusingen i Vetlanda kommer inte att bli av. Arrangemanget lockar tusentals personer och med hänsyn till det nya coronavirusets spridning kommer det att skjutas på framtiden.

Tanken var att Vetlanda crusing i år skulle bli något extra. År 2020 skulle arrangemanget för bilentusiaster ha anordnats för femtonde gången, men det nya coronavirusets utbrott och risken för smittspridning gör att föreningens styrelse nu skjuter på evenemanget.

– Vi hade tänkt att ha lite överraskningar i och med att vi firar 15 år. Jag hoppas att folk har förståelse. Det kommer att hända framöver, men det kommer inte att hända nu, säger Stefan Persson, ordförande för Wheelers som arrangerar cruisingen.

Annons

Annons

– Det är bara att anpassa sig efter rekommendationerna om folksamlingar och det kändes som att det inte kommer att ändras innan maj heller.

Han berättar att beslutet har tagits emot med besvikelse, även om majoriteten av deltagarna är förstående. Några få har ansett att då evenemanget hålls utomhus bör det inte vara ett problem.

– Men det är samlingen som är problemet. Jag har räknat ihop att det totalt kan handla om 2 000 till 3 000 människor vid samlingen vid arenan, och sedan allt folket på stan. Det blir ohållbart.

Förra året deltog 650 bilar i cruisingen, vilket var färre än vanligt beroende på dåligt väder.

Skjuts på framtiden

Nu står det mellan att skjuta upp evenemanget till hösten, eller att i stället arrangera crusingen nästa år.

– Det kan bli svårt att hitta något i höst, säsongen börjar ju nu i maj och fortsätter in i augusti.

Och även om det inte är huvudproblemet, menar Stefan Persson, så är Crusingen en stor del av Wheelsers inkomster.

– Det brukar ge ungefär 30 000 kronor, där mycket går till hyran av stugan. Vår förening är inte så stor men vi får hitta på något annat att göra, säger Stefan Persson.

Till toppen av sidan