Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Kända klädkedjan i konkurs – 40 butiker berörs

Klädföretaget MQs vd Ingvar Larsson

Annons

Klädkedjan Joy går i konkurs. Orsaken är att Joy – som har 40 butiker och riktar in sig på kvinnligt mode – under en längre tid uppvisat negativa resultat

Enligt Affärsvärlden tror inte MQ-ledningen längre att verksamheten i kedjan Joy har förmåga att vända utvecklingen vilket gör att den klassiska kedjan går i konkurs. Avvecklingskostnaderna bedöms bli 25 miljoner kronor.

MQ ska ta in 250 miljoner kronor från bland annat investmentbolaget Öresund, familjen Qviberg och Swedbank Robur och andra storägare i en företrädesemission, enligt ett pressmeddelande. Samtidigt ansöker problemtyngda dotterbolaget Joy om konkurs, skriver Breakit.

Annons

Annons

”Joys konkursansökan baseras på att Joy är insolvent och saknar förmåga att vända den negativa utvecklingen inom rimlig tid. Joy har under en längre tid haft ett negativt resultat och givet den finansiella situation som MQ-koncernen befinner sig i ser inte MQ förutsättningar för en ytterligare satsning på Joy", skriver bolaget.

Man kommer att fortsätta att fokusera på lönsamhet, vilket innebär att stänga ned de butiker som inte är lönsamma för att istället satsa på de lönsamma butikerna.

Ingvar Larsson, VD för MQ kommenterar:

"Det är naturligtvis ett oerhört tråkigt besked, i synnerhet då vi under den senaste tiden har sett en ökad försäljning av vårens kollektioner som visat potential i delar av affären. Trots omfattande förbättringsåtgärder har detta tyvärr inte räckt hela vägen, varför vi nu tvingas ta det här beslutet".

I Småland har Joy har en butik på Asecs i Jönköping.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy