Annons

Annons

Annons

Annons

Vetlanda

De är nominerade till årets butik - Här kan du rösta fram din favorit

Nu står det klart vilka tre butiker som allmänheten kan välja mellan att rösta fram till årets butik i samband med Vetlanda näringslivsgala. På bilden syns Oscar Nilsson från Gretas Blommor då ägare Åsa Karlqvist inte fanns på plats, Diana Bergqvist från Kicks och Ida Englund från Firma Fanfar.

Annons

Nu står det klart vilka tre butiker som allmänheten kan välja mellan att rösta fram till årets butik, ett pris som kommer att delas ut under Vetlanda näringslivsgala.

Intresset för att nominera sin favoritbutik i kommunen till årets butik har varit mycket stort, det berättar Cecilia Hjort Athler på Nuvab.

– Vi har en stor bredd i nomineringen, det är inte bara Vetlandabor som nominerat utan vi har fått nomineringar från när och fjärran. Vi har till och med fått en nominering från USA, berättar hon.

Det är första året som allmänheten får vara med och påverka vem som ska vinna, tidigare har en jury utsett vinnaren av årets butik, och kanske är det därför som intresset har varit extra stort.

– Vi tycker det är mer rättvist att låta alla få vara med och tycka till. Butikerna har också själva varit duktiga på att marknadsföra nomineringsmöjligheten. Sedan är det jätteroligt att se att alla butiker vi har faktiskt har fått nomineringar, säger Cecilia Hjort Athler.

Annons

Annons

De tre butiker som fått flest nomineringar, och som därmed är med i slutspelet om att bli årets butik, är Firma Fanfar, Gretas blommor och Kicks. Vilken butik som kommer att få ta emot priset under Näringslivsgalan bestämmer allmänheten då den butik med flest röster får gå hem med utmärkelsen den 24 april. Röstningen sker på Vetlanda-Postens hemsida och pågår till och med den 17 mars.

Firma Fanfar

Ida Englund startade Firma Fanfar, som från början hette Fröken Funkis, år 2013 och belönades med utmärkelsen årets butik år 2015.

– Det känns så klart jätteroligt, bara att bli nominerad är stort i sig. Det känns lite mer på riktigt nu när kunderna får vara med och rösta. Det är ett bevis på att de tycker att detta är lika roligt som vi, säger Firma Fanfars Ida Englund.

Inne i inredningsbutiken är det fullt upp. Efter år är det snart dags för lanseringen av deras webbutik, och brodern Linus Englund har tagits in på halvtid för att jobba enbart med detta. Förhoppningen är att lanseringen ska ske i slutet av mars månad.

– Vi siktar på det i alla fall, just nu känns allt jättespännande. Man har ingen aning om vad det tar vägen. Det kan bli ett platt fall, men då kan vi i alla fall sitta hemma och säga att nu har vi gjort allt vi kan, nu kan vi inte göra det bättre, säger Ida Englund.

Att den fysiska butiken ska finnas kvar i Vetlanda är för Ida Englund självklart, för butiken ska komma i första hand.

– Det är vår lilla bebis. Det är själva butiken som är så roligt, mötet med alla kunderna och man får vara kreativ. Skulle det endast vara en webbshop hade det känts lite själlöst.

Annons

Varför ska man rösta på er till årets butik?

– Vi tycker att vi drar vårt strå till stacken för att locka hit människor och göra Vetlanda en trevlig plats att vara på, säger Ida Englund.

Annons

Gretas Blommor

Åsa Karlqvist tog över som ägare för Gretas Blommor i november förra året och vill att butiken ska få leva kvar i samma anda som tidigare.

– Det är fantastiskt vad underbara människor är, man blir så lycklig. Det är ett fantastiskt kvitto, säger Gretas Blommors ägare Åsa Karlqvist om nomineringen.

Hon tog över som butiksägare i slutet av förra året, men har jobbat och varit en del av Gretas sedan 2002, bortsett från några år när hon jobbade inom restaurangbranschen.

– Att jag satsade är för att jag tycker att handeln i Vetlanda är viktig, det är viktigt för mig att den finns kvar och att det finns bra butiker att handla i lokalt, och det vet jag att alla de nominerade också kämpar för, säger hon.

Åsa Karlqvist berättar att i samband med Vetlandas hundraårsjubileum kommer Gretas att ta fram en speciell hundraårsbukett för att hylla hemstaden. Hon vill att butiken ska få leva kvar i samma anda som tidigare, och kanske är det just därför butiken har fått så många nomineringar tror hon.

– Jag hoppas att folk tycker att det är en trevlig butik, både när gäller bra utbud och trevligt bemötande.

Varför ska man rösta på er till årets butik?

Annons

– Vi är ett gott gäng som jobbar bra tillsammans och alltid sätter kunden och service i fokus. Vi hoppas att det är en upplevelse att komma till vår butik. Vi vill förmedla att blommor är en viktig grej i vardagen för att må bra, både hemma och på jobbet, säger hon.

Kicks

Diana Bergqvist har varit butikschef på Kicks i Vetlanda i åtta år och berättar hur butiken använder sig av näthandeln på ett sätt som även gynnar den fysiska butiken.

Annons

– Det känns jätteroligt att våra kunder har nominerat oss till detta. Det ska bli väldigt roligt, jag hade inte trott att detta skulle hända. Jag förtjänar det, det gör jag, men det finns så mycket andra butiker, säger Kicks butikschef Diana Bergqvist.

Det är första gången som butiken är nominerad för en utmärkelse under näringslivsgalan, och Diana Bergqvist tycker att det känns extra roligt att allmänheten får vara med att utse vinnaren.

– Det är den viktigaste biten och den största bekräftelsen.

Av de nominerade butikerna är Kicks den enda som ingår i en kedja och finns som nätbutik. Diana Bergqvist berättar att hon inte ser nätet som en konkurrens för butiken, utan en fördel.

– Den starkaste kunden är den som handlar både i butik och på nätet. Våra kunder vill stödja butiken så mycket som möjligt, så då väljer de att komma in till butiken och handla via vår surfplatta som vi har i butiken, om till exempel en vara är slut. Det är som en vanlig internethandel, fast man gör det i butiken. Det är något som Kicks har vunnit pris för, berättar hon.

Varför ska man rösta på er till årets butik?

– Vi sätter kunden i fokus. Vi älskar vårt jobb, tycker att det är roligt att inspirera folk och försöker att vara så pålästa vi bara kan. Vi är en butik för alla kategorier, alla åldrar och kön.

Inbäddat innehåll

Till toppen av sidan