Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Nu finns det skidspår i Tranås

Benny Axelsson och Martin Ribenhäll passade på att åka längdskidor när vintern slog till. De åkte en slinga vid den så kallade Minkgärdafarmen,

Annons

Våren anlände tidigt – sedan kom vintern. Många hade precis fått lite vårkänslor när vintern plötsligt slog till och nu finns det skidspår i Tranås.

Inbäddat innehåll

– Det gäller att ta chansen när det finns snö och jag måste passa på att berömma Sol Tranås som ordnat till spåren. De gör ett jättejobb, säger Jan Lagerqvist.

Annons

Sol Tranås spårgrupp agerade snabbt när snön föll.

Annons

I onsdags kväll fixade de till skidspår både vid Rås gård och vid det så kallade Minkfarmagärdet längs Råsvägen.

Jan Lagerqvist passade på att åka drygt en mil på torsdagsförmiddagen och emellanåt tittade solen fram.

– Det är ju en förmån som vi har i Tranås att de är så snabba med att fixa till spår. Spåren är helt okej, det är lite gräs som sticker upp, men det funkar att åka på. Det är bra för motionen.

Även Benny Axelsson och Martin Ribenhäll plockade fram sina längdskidor och tog en tur vid Minkfarmagärdet, en slinga på drygt 500 meter.

– Det är förvånansvärt bra skidföre, säger Benny Axelsson.

Benny Axelsson har åkt Vasaloppet, men inte i år. Han minns tidigare år som det varit lika snöfattigt.

Annons

– Ja, jag var anmäld till Vasaloppet 1990, men då var det för lite snö helt enkelt och loppet blev inställt. Det var även väldigt dåligt med snö året därpå och vi visste inte när vi åkte dit på lördagen om det skulle bli ett lopp, men till slut gick det att genomföra, berättar Benny Axelsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan