Annons

Annons

Annons

Annons

Välkända sminkbolaget i kris – har stora skulder

Annons

Jättebolaget Make Up Store har inlett en rekonstruktion för att försöka rädda varumärket.

Företaget har butiker bland annat på Asecs i Jönköping.

Enligt Breakit och flera andra medier visar handlingar från Stockholms tingsrätt att butikskedjan Make Up Store har inlett en företagsrekonstruktion.

Företaget har skulder på drygt 18 miljoner kronor och har halkat efter med löner, skatter och leverantörsskulder.

Annons

Annons

Nysatsning bakom minussiffror

Till skillnad från en konkurs innebär en rekonstruktion att det fortfarande anses möjligt att rädda företaget och till Breakit säger den utsedda rekonstruktören Tomas Arebo att han är hoppfull om företagets framtid.

Enligt Dagens Juridik beror krisen i Make Up Store delvis på en i slutändan alltför kostsam nysatsning – som bland annat innebar ny prissättning, ny design och att produktionen flyttade till Europa. Förslaget från Make Up Store är därför att man ska flytta på produktionen igen för att få ner kostnaderna. De vill också stänga olönsamma butiker.

De hade verksamhet i 22 länder

Breakit skriver även att Make Up Store, som ägs av Mika Liias, öppnade sin första butik i Sverige 1996 (Stockholm) och att de 2018 hade verksamhet genom fysiska butiker och e-handel i 22 länder, delvis genom franchise.

Dotterbolaget Make Up Shop Sweden, som även har utbildning för make up-artister, har 63 anställda och verksamhet bland annat på Asecs i Jönköping.

Till toppen av sidan