Annons

Annons

Annons

Annons

Aneby

Kvinna påkörd i Sunhult – fick föras till sjukhus

Text: 

En kvinna i 80-årsåldern blev påkörd av en personbil i Sunhultsbrunn på måndagskvällen. Den drabbade var vaken och talbar efter händelsen – men fördes till sjukhus.

Ambulans och räddningstjänst larmades till Sunhultsbrunn efter att en person blivit påkörd.

Vid 18.15-tiden på måndagskvällen skickades räddningstjänst, ambulans och polis till Tranåsvägen i Sunhultsbrunn. Enligt larmet till SOS Alarm hade en person blivit påkörd i samhället.

Annons

– Olyckan ska ha skett när personen korsade övergångsstället, säger räddningstjänstens ledningsoperatör vid 18.50-tiden och fortsätter:

Annons

– Vi var först på platsen och fick säkerställa hur den drabbade mådde. Sedan dirigerade vi om trafiken och i det här fallet blev det en viss påverkan. Vi är snart klara på platsen och överlämnar ärendet till polisen för vidare utredning.

Den påkörda kvinnan i 80-årsåldern, som var vaken och talbar efter olyckan, fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö med ambulans.

– Hon klagade på smärtor i ena benet och därför tog ambulanspersonalen med henne för vidare kontroll. Men det rörde sig inte om några allvarligare skador, säger räddningstjänstens insatsledare Mikael Eriksson.

Bilföraren, en man i 60-årsåldern, var kvar på platsen och hördes av en polispatrull. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Den drabbade personen fördes till sjukhus.

Annons

Annons

Till toppen av sidan