Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tranåsprofilen förlänger med rivalen – får större roll

Daniel Josefsson blir kvar i HC Dalen i två år framöver.

Annons

Inför säsongen la Daniel Josefsson klubban på hyllan för att påbörja en ledarkarriär.

Nu står det klart att den ledarkarriären både fortsätter och utökas i HC Dalen.

Inför Säsongen 2018/2019 var det många som ville se Daniel Josefsson återvända till Tranås AIF. Insamlingar startades och hopp tändes om att den rutinerade backen skulle vända hem till moderklubben, men istället blev det ett nytt kontrakt med Vita Hästen den gången.

Året därpå valde Taif–profilen att avsluta sin aktiva karriär för att istället påbörja en ledarkarriär hos länsrivalen HC Dalen – där han huserat som assisterande tränare den här vintern.

Annons

Annons

Och nu står det klart att det blir en fortsättning i HC Dalen. Under onsdagen kom parterna överens om ett nytt tvåårskontrakt.

Det nya avtalet innebär inte bara att Josefsson blir kvar i klubben i ytterligare två år. Han får även en utökad roll inom föreningen.

– Nu kommer Daniel få rollen som assisterande sportchef, assisterande tränare och ha huvudansvaret av den fysiska träningen. Att han får rollen som assisterande sportchef är även skönt för egen del då vi kommer fungera som ett bollplank till varandra framöver, säger HC Dalens tränare Per Gustafsson till klubbens hemsida.

Daniel Josefsson ser fram emot att få fortsätta sin ledarkarriär i H Dalen.

– Först och främst så trivs jag väldigt bra i staden och föreningen och jag kände ganska tidigt att vi har något bra på gång. Jag avslutade min aktiva spelarkarriär och tycker att det är en intressant roll som Dalen erbjöd mig. Det är en väldigt inspirerande grupp människor att arbeta tillsammans med allt från ledare till spelare och människor runt omkring föreningen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy