Annons

Annons

Annons

Eksjö centrum

Man anhållen för fräcka spritkuppen mot Systembolaget

Text

Polisen har fått ett rejält genombrott i utredningen av den fräcka stöldkuppen mot Systembolaget i Eksjö. Spår som hittades i lokalen har gett träff på en för polisen välkänd Eksjöbo i 50-årsåldern.

En Eksjöbo i 50-årsåldern är anhållen misstänkt för den stora spritstölden från Systembolaget i Eksjö under nyårshelgen. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen Höglandet berättar på onsdagsmorgonen att en man född på 1970-talet har anhållits misstänkt för det uppseendeväckande inbrottet i Systembolaget under nyårshelgen.

Annons

Champagne och sprit till ett värde av 180 000 kronor stals. Tillvägagångssättet var spektakulärt genom att tjuven tog sig in via ett garage vägg i vägg med Systemets lager.

Annons

Tomten intill Systembolagsfastigheten är inhägnad och skyddad från insyn på grund av rivningsarbetena som pågår där. Polisen har tidigare berättat att tjuven återkom två nätter i rad. Nu uppger man dock att det snarare kan röra sig om två påhälsningar under samma natt.

Nationellt Forensiskt Centrum, NFC, i Linköping fick träff bland spåren som säkrades på brottsplatsen efter spritkuppen. Spåren ledde till att en för polisen känd Eksjöbo greps och anhölls under tisdagen.

– På brottsplatsen säkrades en massa spår som skickades till Nationellt forensiskt centrum, NFC. Där har vi nu fått en träff på en person som fanns i registren sedan tidigare och han hämtades under tisdagen och är nu anhållen, berättar Göran Landén, Polisen Höglandet.

Letar efter fler

Mannen är från Eksjö och känd av polisen sedan tidigare för andra liknande brott.

Polisen har tidigare, innan det fanns någon utpekad misstänkt, sagt att mycket tyder på att en person med god lokalkännedom låg bakom inbrottet.

Förundersökningsledare Emil Johansson vid Polisen i Eksjö påtalar dock att man fortsatt letar efter fler inblandade personer, även om ingen annan person är utpekad som misstänkt i nuläget.

– Vi fortsätter att jobba brett utan att låsa fast oss vid en person. Med tanke på vad Systembolaget angivit som försvunnet känns det rent logistiskt svårt att klara av en sådan sak själv, säger Johansson.

Annons

Annons

Vill ha tips

Fastän en person nu är anhållen misstänkt för stölden vill polisen fortsatt också gärna ha in tips från allmänheten.

– Vi lägger ju pussel, och varje pusselbit kan vara viktig. Har man varit i Eksjö vid den här tiden och kanske sett någon bil man reagerat på får man gärna höra av sig. Det är bättre att vi får göra en bedömning av om informationen är viktig än att man gör det själv, säger Johansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan