Annons

Annons

Annons

Jönköping

Hon blir ny regiondirektör

Regionstyrelsen har utsett förra regiondirektören Agneta Jansmyrs ersättare. Det är nuvarande ekonomidirektören Jane Ydman som får uppdraget. Samtidigt kritiserar Vänsterpartiet och Moderaterna rekryteringsprocessen.

Jane Ydman blir ny regiondirektör.

Jane Ydman har varit ekonomidirektör i fyra år i regionen. Hon efterträder nu Agneta Jansmyr som haft posten som regiondirektör i elva år.

– Under mina år som ekonomidirektör har jag hunnit lära känna organisationen och verksamheten väl och perioden som tillförordnad regiondirektör har gett både mig och andra möjlighet att se hur jag fungerar i rollen som regiondirektör. Jag är glad och stolt att jag över att få förtroendet att leda Region Jönköpings län, som anses vara bland de absolut bästa i landet inom så många områden, säger Jane Ydman.

Annons

Annons

Hon tillträder rollen den 1 mars.

– Vi är glada över att välkomna Jane Ydman som ny regiondirektör. Jane har skött uppdraget som tillförordnad regiondirektör på ett mycket bra sätt och hon har ett stort förtroende både inom och utanför Region Jönköpings län, säger Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande.

Tidningen har tagit del av protokollsanteckningar från Moderaterna och Vänsterpartiet. De är kritiska mot att regionstyrelsen inte har följt praxis genom ett öppet ansökningsförfarande.

Mikael Ekvall Vänsterpartiet motiverar kritiken om tillsättandet med att tjänten borde ha utlysts för att följa praxis.

– Det är inget personrelaterat, Jane Ydman har gjort ett bra jobb som tillförordnad regiondirektör, och det blir säkert bra i fortsättningen också. Men det blir oklarheter om vad som gäller vid tillsättningar av direktörer eftersom tillsättandet av en ny direktör för verksamhetsstöd och service ska utlysas, säger Mikael Ekvall.

Det är alltså Arne Andersen som ska sluta och ska ersättas.

Tillsättningen av Jane Ydman beslutades vid ett extra möte med regionstyrelsen på tisdagsmorgonen. Frågan om lön och villkor är inte avgjord och där har Vänsterpartiet också synpunkter.

– Vår ingång i det är att en ny direktör inte kan få samma lön som företrädaren, med många års erfarenhet, har haft, säger Mikael Ekvall.

Även en ny ekonomidirektör ska tillsättas efter att Jane Ydman lämnat den permanent.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan