Annons

Annons

Annons

Annons

Smålands litteraturpodd

Åke Edwardson i Litteraturpodden: Det kommer en ny deckare i höst

Åke Edwardson är författare till 25 böcker. I höst kommer hans nästa bok om kommissarie Erik Winter.

Annons

Åke Edwardson kallar "Bungalow" sin starkaste roman. Den tog sex år att skriva och handlar bland annat om den turbulenta uppväxten i Småland. I Smålands litteraturpodd berättar han om arbetet med boken och avslöjar att han just nu skriver på en ny deckare om kommissarie Erik Winter.

För ett halvår sedan släpptes romanen "Bungalow" som handlar om karaktären Karl Edwards som reser runt i Sydostasien och letar efter sin försvunna dotter. Boken innehåller också många scener från uppväxten i Småland.

– Jag reser i mitt eget liv i den här boken, men det är en roman. Det finns kraftigt självbiografiska inslag, men det är också mycket dikt, säger Åke Edwardson i en intervju i litteraturpodden.

Annons

Annons

Åke Edwardson är aktuell som medverkande på Smålit. Han föddes 1953 i Tranås. Efter några år i Östergötland flyttade familjen tillbaka till Småland. Pappan som var konditor öppnade ett eget ställe i Vrigstad. Under gymnasietiden var Åke inackorderad i Värnamo.

– Att växa upp på ett så litet ställe gör att man kan känna sig ensam. Jag blev tidigt intresserad av litteratur och musik. Det hade varit roligt att vara ung i en större stad. Samtidigt gjorde det kanske att jag fick mer tid att vända mig inåt och reflektera.

I intervjun i litteraturpodden berättar Åke Edwardson också om hur pappans alkoholproblem har påverkat hans liv – och hans författarskap.

– Den som har växt upp med alkoholism bär med sig en nedstämdhet, säger han.

Här hittar du podden:

Smålands litteraturpodd görs av Hall Medias kulturredaktion. Du kan lyssna på den via spelaren i artikeln eller direkt i din poddapp. Du hittar också poddavsnittet via Soundcloud eller Spotify.

Annons

Annons

Till toppen av sidan