Annons

Annons

Annons

Höglandssjukhuset

Åtal för mordförsök i Mariannelund

Text

Med skarpladdad pistol, hammarslag och knivhugg ska tre män sommaren 2018 ha attackerat en annan man i Mariannelund. Nu åtalas de vid Eksjö tingsrätt misstänkta för mordförsök.

Tre män åtalas nu misstänkta för ett mordförsök i Mariannelund sommaren 2018.

Det misstänkta mordförsöket ska ha inträffat i centrala Mariannelund i augusti 2018 då de tre männen gett sig på en fjärde. En av männen, den som misstänks ha stått för huvuddelen av våldet, ska enligt åtalet ha försökt skjuta målsäganden med en skarpladdad pistol och sedan huggit eller skurit densamma med en kniv i ryggen samt utdelat slag med en hammare som träffat i ansiktet. De båda andra männen ska ha utdelat slag med en käpp eller ett basebollträ över armen respektive huggit eller skurit med en kniv på handen. I samband med händelsen misstänks den första mannen även för grovt vapenbrott med anledning av den skarpladdade pistolen. Om händelsen inte betraktas som mordförsök ska den, enligt åtalet, i andra hand åtminstone betraktas som grov misshandel. De tre misstänkta förnekar alla brott.

Annons

Annons

Allvarliga trafikbrott

Den man som enligt åtalet brukat mest våld åtalas samtidigt för flera trafikförseelser, ett par av väldigt allvarlig art och med uppenbar likgiltighet för andra människors liv. I januari 2018 ska han i Skåne och Hallands län bland annat kraftigt ha överskridit gällande hastighetsbegränsningar, genomfört farliga omkörningar trots mötande trafik, inte iakttagit väjningsplikt vid avfart trots korsande trafik, kört uppemot 100 kilometer i timmen i tättbebyggt område samt färdats i fel körfält på vägsträckor med trafikdelare i form av staket och således när det saknats möjlighet att återgå i rätt körfält.

Nära kollision i Nässjö

Liknande var det i Nässjö i mars 2019, bland annat på Brinellgatan, då han bland annat kört uppåt 150 kilometer i timmen i tättbebyggt område samt vid skolor och övergångsställe, kört på fel sida refug och mot färdriktningen i rondell och nästan kolliderat med mötande bilar. För båda dessa händelser misstänks han för grov vårdslöshet i trafik samt olovlig körning, i samband med första fallet dessutom för ringa narkotikabrott.

Även i Eksjö

Därtill finns ytterligare misstankar om ett fall av vårdslöshet i trafik i bland annat Vimmerby i mars 2019 där mannen ska ha kört väldigt fort, över heldragna linjer och genomfört farliga omkörningar trots mötande trafik och i kurvor med begränsad sikt, samt ett fall av olovlig körning på Regementsgatan i Eksjö i april 2019.

Mannen förnekar samtliga brott förutom det första fallet av grov vårdslöshet i trafik vilket han enligt stämningsansökan varken kan erkänna eller förneka. I åtalet yrkas därtill att mannen som misstänks för flest brott, samt den man som ska ha utdelat slag med ett basebollträ eller liknande, utvisas från Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan