Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Tonåring döms för kundvagnsolyckan utanför Tranåsskola

Två tonåringar skadades när kundvagnen de bogserades i välte.

Annons

Den tonårskille som åtalats misstänkt för vårdslöshet i trafik sedan han – med sin A-traktor – bogserat en kundvagn med två skolkamrater i döms nu för brott.

I mitten av juni skadades två tonåringar och fick föras till sjukhus efter en olycka vid Junkaremålsskolan. De hade suttit i en kundvagn som bogserades av en A-traktor, men i en sväng välte kundvagnen.

En av tonåringarna var avsvimmad en kort stund. Han hade ådragit sig en hjärnskakning och låg inne på sjukhus i tre dagar.

Annons

Annons

I höstas väcktes åtal mot den tonårspojke som körde A-traktorn. Han misstänktes för vårdslöshet i trafik. Tonåringen själv har medgett händelseförloppet som sådant, men förnekat brott och uppgav i förhör att det var på grund av grupptryck han gick med på att bogsera kundvagnen.

På tisdagen kom tingsrättens dom och Tranåskillen döms för vårdslöshet i trafik. Påföljden blir 30 dagsböter.

Tonåringen har uppgett att han framförde fordonet i gångfart, vilket tingsrätten anser att en filmuppspelning från olyckstillfället bevisar. Däremot handlar det om ett medvetet risktagande eftersom kundvagnen är ostabil och olämplig som ett släpfordon, menar tingsrätten som tillägger att pojken trots sin ringa ålder måste ha insett detta.

Domen kan överklagas senast den 7 januari 2020.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy