Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

O-ringen kommer till Jönköping

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, kommer till Jönköping. OBS! Bilden är från årets upplaga av O-ringen som gick i Norrköping.

Annons

Världens största orienteringstävling, O-Ringen, kommer till Jönköping år 2023. Det meddelade Jönköpings kommun i ett pressmeddelande under måndagskvällen.

O-ringen kommer till Jönköping år 2023. Det står klart efter att Jönköpings kommun släppt nyheten i ett pressmeddelande under måndagen.

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med deltagare från hela världen. Det genomförs alltid vecka 30 med varje år på en ny plats i Sverige.

De närmaste tre åren ska tävlingarna gå i Uppsala (2020), Åre (2021) och Oskarshamn (2022) innan orienteringsfesten kommer till Jöänköping 2023.

Annons

Annons

O-Ringen är en stor folkfest och brukar snitta cirka 18 000 orienterare som tillsammans gör runt 80 000 starter under tävlingsveckan.

2023 kommer deltagarna från hela världen att samlas i Jönköping då de tävlande kommer från ett 40-tal nationer. Allt från världseliten till motionärer deltar i de över 100 klasser, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna 95 år och äldre.

FOTNOT: Tidningen har sökt Henrik Boström, vd för O-ringen, utan resultat.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy