Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Värnamokille blev rookiemästare i Indycar

Felix Rosenqvist och hans team firar att han blev årets främste rookie i Indycar och att han tog hem en total sjätteplats i serien.

Annons

Felix Rosenqvist slutade på femte plats i den sista deltävlingen i Indycar – och blev bäste nykomling i serien 2019.

– Att vinna rookietiteln har varit ett av mina mål hela året, säger 27-åringen från Värnamo i ett pressmeddelande.

Rosenqvist har gjort en stark debutsäsong i Indycar och han imponerade också i den sista deltävlingen på Laguna Seca i Monterey, Kalifornien, i helgen.

Svensken startade på 14:e plats efter ett motigt kval, men klättrade och tog sin sjätte topp 5-placering för säsongen. Det räckte till en sammanlagd sjätteplats i serien.

– Det var ett roligt lopp och kul att komma där bakifrån. Det är inte så illa att komma sexa i sin debutsäsong, jag ser redan fram emot nästa år, sade Rosenqvist i Viasats direktsändning.

Annons

Annons

Rosenqvist, som kraschade våldsamt i augusti, tog som bäst två andraplatser och får vänta på sin första seger i mästerskapet. Han var pressad att ta minst en sjätteplats då 19-årige underbarnet Colton Herta briljerade och behöll sin pole position genom hela loppet. Herta vann före Will Power och Scott Dixon, fjolårets totalvinnare, slutade trea.

Värnamosonen blir därmed den förste föraren sedan Juan Pablo Montoya 1999 att ta hem det prestigefyllda rookiemästerskapet för sitt team Chip Ganassi Racing.

– Att vinna rookietiteln har varit ett av mina mål hela året, och man får per definition inte någon andra chans, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande. Jag är glad att det gick vägen. Det blev tight och onödigt spännande på grund av bestraffningen i kvalet, men till slut löste det sig. Jag vet att det här betyder mycket för Chip [Ganassi, stallchef] och teamet, så jag vill samtidigt passa på att tacka dem för ett otroligt jobb den här säsongen. Det har varit fantastiskt.

Josef Newgarden tog hem totaltiteln efter att ha blivit åtta i loppet. Newgarden, som kör för Team Penske, tog sin andra totalseger i Indycar efter att ha vunnit även 2017. Han vann fyra lopp under året och vann totalen med 25 poäng före stallkamraten Simon Pagenaud som slutade på fjärde plats i den sista deltävlingen.

(TT)

Annons

Annons

Till toppen av sidan