Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Hon blir ny regionchef på LRF – brinner för hållbarhetsfrågor

Text

Med start den första september är Karin Eickhoff ny regionchef för Jönköpings län och LRF Sydost.

Karin Eickhoff tillträdde sin nya tjänst den första september.

Karin Eickhoff bor i Jönköping och kommer närmast från Jordbruksverket där hon sedan 2009 bland annat har arbetat som regionchef och affärs- och verksamhetsutvecklingschef för distriktsveterinärerna.

Annons

Nu är hon alltså utsedd att leda LRF både i Jönköpings län och LRF Sydost (Kalmar, Blekinge och Kronobergs län). Det är en roll som hon tar över från Anna Werbitsch Arnell. Organisatoriskt har regionerna letts av en gemensam regionchef sedan slutet av 2018.

Annons

Förutom en bakgrund på Jordbruksverket har Karin Eickhoff arbetat med skogsfrågor hos SkogsForsk, med skoglig driftsekonomi i SLA:s Analysgrupp samt varit vd för Hushållningssällskapet i Jönköping. Hon är 58 år gammal och utbildad jägmästare.

Vad innebär det att vara regionchef?

– Min roll som regionchef innebär att jag har ansvaret för den verksamhet som vi driver inom regionen, säger Karin Eickhoff.

Hon fortsätter:

– Vi är både en medlemsorganisation som servar och stödjer våra medlemmar inom de gröna näringarna och så arbetar vi mot samhället, politiken och myndigheter där vi företräder och främjar de gröna näringarna.

Har du någon fråga du brinner särskilt mycket för?

– Hållbarhet skulle jag vilja säga. Det finns många aspekter av det och det känns oerhört inspirerande att få företräda LRF i den frågan.

Närmast i tid säger Karin Eickhoff att hon kommer att arbeta med skogs- och livsmedelsstrategier för länet tillsammans med andra aktörer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan