Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Carlberg snabbast i Tranås

Calle Carlberg fortsätter att vinna rallytävlingar den här säsongen.

Annons

Rally-talangen Calle Carlberg fortsätter att prestera bra i skogarna den här säsongen. I helgen var han i Tranås för att tävla i E-cupen. Då gick det som det brukar.

Det fortsätter att rulla på för Calle Carlberg. Han har gjort sina första starter på SM, han vinner i Sydsvenska Cupen och han radar upp segrar i E-cupen. Nu senast var det Team Skogsåkarna i Tranås som arrangerade en deltävling i just E-cupen, en lokal cup med motorklubbar från Småland och Östergötland.

Där var Carlberg, som tävlar för Nässjö MK, snabbast av samtliga otrimmade bilar med en tid på 13 minuter och fyra sekunder. I och med det har han nu vunnit samtliga deltävlingar i E-cupen så här långt.

Annons

Annons

Den trimmade klassen vanns av Daniel Karlsson som kör för Höglandets MS. Han var dessutom snabbast av alla tävlanden runt banorna i Tranås. Med tiden 12 minuter och 13 sekunder var han till slut sju sekunder snabbare än tvåan.

Nu återstår det två deltävlingar innan E-cupen är avgjord. Calle Carlberg och Peder Hardarsson, från SMK Eksjö, ligger för närvarande femma och sexa i totalställningen och jagar tätpositioner i de kommande tävlingarna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan