Annons

Annons

Annons

Annons

Bilsport

Felix Rosenqvist till sjukhus efter krasch i Indycar

Felix Rosenqvist fick föras till sjukhus efter en krasch på söndagen. (Arkivbild)

Annons

Felix Rosenqvist från Värnamo var inblandad i en krasch redan på det första varvet och fick bryta Indycarloppet i Pennsylvania.

Han fick föras till sjukhus för vård men kunde åka hem efter en läkarkontroll.

Indycarracet på Poconobanan i Pennsylvania tog slut snabbt och våldsamt för Felix Rosenqvist. Hans bil träffades av Takuma Satos och flög i mycket hög hastighet längs med staketet på ovalbanan och slog sedan i marken.

Tv-bilderna visade hur föraren från Värnamo satt kvar i sin bil medan räddningspersonalen kom fram till honom. Efter någon minut kunde Rosenqvist ta sig ur bilen och såg ut att kunna gå själv av banan.

Annons

Rosenqvist vårdades först vid banans sjukstuga, men tävlingsläkaren fattade sedan beslut att föra honom till sjukhus.

– Vi har skickat Felix till sjukhus för noggrannare undersökning. Han har inga livshotande skador och jag tror att han kommer att bli bra, han gick för egen maskin, säger tävlingsläkaren Geoffrey Billows i Viaplays tv-sändning.

Fem bilar

Rosenqvist fördes till ett sjukhus där han efter en läkarkontroll kunde åka hem.

Annons

Jag hade definitivt tur som kom undan utan allvarligare skador efter att ha hälsat på där i skyddsstängslet. Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt ok, säger han i ett pressmeddelande enligt TT.

Fem bilar var inblandade i incidenten. Sato var den som orsakade olyckan genom att köra in i Alexander Rossis bil. Japanens bil studsade sedan tillbaka ut på banan och träffade Rosenqvists.

Omstart

På ovalbanor som den där veckans Indycarlopp körs kan hastigheten nå upp till 370 kilometer i timmen.

Felix Rosenqvist kraschade under Indycarracet på Poconobanan i Pennsylvania.

Loppet rödflaggades och ska starta om när banan har städats.

Felix Rosenqvist kör sitt första år i Indycar, en av USA:s största bilsportserier. Svensken ligger på nionde plats i sammandraget och kom i förra loppet i juli på andra plats i loppet i Ohio, vilket är hans bästa placering hittills.

Marcus Ericsson, den andra svensken i Indycar, var inte inblandad i olyckan.

Annons

Poconobanan har tidigare kritiserats för att vara för farlig att köra. Så sent som i fjol inträffade en mycket svår olycka på banan då föraren Robert Wickens skadades allvarligt efter att ha kört på en medtävlares bil.

Wickens bil flög in i säkerhetsstaketet och snurrade runt flera varv i väldigt hög hastighet och kanadensaren sitter efter olyckan i rullstol.

Det var Wickens plats i Schmidt Peterson Motorsport-stallet som Marcus Ericsson fick ta över i år.

TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan