Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nu stiger bostadspriserna i länet

OBS: Genrebild

Annons

De senaste tre månaderna har bostadspriserna stigit i Jönköping län. Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna ökat med 3,9 procent och villapriserna med 3,3 procent i hela länet.

Trots stiltje på bostadsrättspriserna under juli i hela Sverige, har priset stigit de senaste tre månaderna.

Gemensamt för hela Jönköpings län är att både priset på bostadsrätter och villor stigit under sommaren. Priset på villor har ökat med 3,3 procent och bostadsrättspriset med 3,9 procent, vilket är högre än priset i landet som helhet.

I hela landet har priset på bostadsrätterna ökat med 2 procent och villorna med 3 procent.

Annons

Annons

– Ökat utbud av småhus och större efterfrågan på mindre lägenheter speglar bostadsmarknaden i juli och augusti, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Jönköping dyrast i länet

I hela länet ligger medelpriset per kvadratmeter för villor på 17 274 kronor. Kvadratmeterpriset är dock betydligt högre i Jönköpings- och Habos kommun än resterande kommuner i länet. Hela 27 036 kronor per kvadratmeter får du punga ut i Jönköping för en villa. I Habo ligger siffran på 23 958. Lägst kvadratmeterpris för villor har Sävsjö kommun på 8 342 kr/m2.

Även när det gäller bostadsrätter är Jönköpings kommun dyrast, på 29 853 kronor/m2. Och i Gnosjö kommun finner du det lägsta kvadratmeterpriset för bostadsrätter på 3 956 kronor. Medelpriset per kvadratmeter för bostadsrätter i hela länet ligger på 23 856 kronor.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy