Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tranås centrum

Han tar över efter räddningschefen Bertil Fång

Henrik Nilsson är i dag ställföreträdande räddningschef. Den 1 december tar han över efter räddningschefen Bertil Fång som går i pension.

Annons

Ytterligare en rekrytering är klar i Tranås kommun.

Henrik Nilsson, 34, blir ny räddningschef efter Bertil Fång som ska gå i pension. Nilsson tillträder den 1 december.

– Jag känner mig både stolt och hedrad som nu får förtroendet att fortsätta arbeta med alla fantastiska kollegor på Tranås räddningstjänst. Vecka efter vecka jobbar de stenhårt för allas vår trygghet och de utför ett extraordinärt arbete när de hjälper människor i deras svåraste stunder i livet, säger Henrik i ett pressmeddelande.

Henrik Nilsson är i dag ställföreträdande räddningschef i Tranås kommun, där han driver det förebyggande arbetet, samt ansvarar för övningsverksamheten.

Annons

Annons

Han är uppvuxen utanför Kalix i Norrbotten. Efter sina studier vid brandingenjörsutbildningen i Lund kom han till Tranås år 2010.

– Nu kommer Henrik Nilsson, 34 år, att generationsväxla från Bertil Fång, 67 år, som går i pension vid årsskiftet. Det är roligt att ytterligare en gång kunna presentera en intern rekrytering till en av kommunens ledande chefsbefattningar, säger kommundirektör Karin Semberg i ett pressmeddelande.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy