Annons

Annons

Annons

Annons

Hettan släpper taget om Sverige

Svalt, och en och annan regnskur, väntar i veckan. Arkivbild.

Annons

Den är över, i alla fall för den här gången. Hettan släpper greppet om Sverige, och svalare luft drar in under måndagen.

Efter flera riktigt flämtande heta dagar kan vi svenskar pusta ut. Hettan övergår i mer ostadigt väder med temperaturer på svalkande 15 grader.

– Längst i norr har värmen redan släppt, och det är svalare luft på väg successivt ned över landet, säger Emily Karlsson, jourhavande meteorolog på SMHI.

I natt hade exempelvis Nikkaluokta bara 0,5 grader varmt, berättar hon.

Annons

Fast riktigt så kallt blir det inte i hela landet, på de flesta håll kan vi vänta oss mellan 15 och 20 grader när kalluften kommer ned norrifrån.

Annons

– De högsta temperaturerna kan vi vänta i de södra delarna under dagen. I Götaland kan det bli mellan 25 och 30 grader i dag, men den svalare luften drar ned gradvis. I morgon kväll har den nått hela landet, även i Skåne.

Det kommer att vara som svalast under tisdag - onsdag, berättar hon. Sedan blir det lite mer normalt sommarväder.

– I slutet av veckan kommer det att kunna bli över 20 grader, och varmast blir det i de södra delarna av landet. Men det blir mer ostadigt väder med regnskurar. Fast det kommer inte att regna hela tiden, det blir både sol och moln, säger Emily Karlsson.

Johanna Cederblad/TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan